Jahodový perník s čokoládou

Recept na perník patrí k najjednoduchším receptom, ktoré môžete mať vo svojej zbierke. Je mäkkučký, voňavý a suroviny na jeho prípravu máme doma asi stále.
45 min
Na prípravu som použila plech s rozmermi cca 20x30 cm.
Suroviny
Na cesto
1 | vajce |
2 balíky | vanilkového cukru |
2 PL | jahodového džemu |
250 ml | mlieka |
200g | hladkej múky |
1/2 balíka | prášku do pečiva |
1,5 PL | kokosu (prípadne mletých orechov |
1/2 PL | škorice |
1/2 ČL | perníkového korenia |
60 g | čokolády |
Na polevu
3 PL | džemu |
60g | čokolády |
2 PL | mlieka |
Postup
- Vajce vymiešame do peny s vanilkovým cukrom, pridáme džem a mlieko.
- V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, kokos, škorice a perníkové korenie.
- Suché ingrediencie nasypeme do mokrých, poriadne zamiešame a na záver pridáme na malé kúsky nakrájanú čokoládu. Cesto vylejeme do formy alebo malého pekáča, pečieme cca 35 minút pri teplote 175°C.
- Hotový, ešte teplý koláč natrieme džemom. Čokoládu nakrájanú na malé kocky zalejeme horúcim mliekom, necháme chvíľu postáť a vymiešame na hladkú polevu, ktorú následne vylejeme na koláč. Môžeme ešte posypať kokosom a koláč necháme vychladnúť.