Gaštanové jazýčky
Ja som použila upečené gaštany, pretože som chcela znížiť množstvo cukru, ale kľudne použite gaštanové pyré a cukor potom vynechajte (upravte množstvo). Z môjho množstva vyšlo cca 10 kúskov.
Suroviny
100 g | gaštanov |
20 g | masla |
1 PL | rumu |
25 g | maslových keksíkov |
20 g | práškového cukru |
15 g | mletých orechov |
100 g | čokolády |
250 ml | šľahačky |
2 PL | práškového cukru |
Postup
- Gaštany rozmixujte spolu s keksíkmi, cukrom, mletými orechmi, rumom a roztopeným maslom. Zmes vyformujte do splošteného valca, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v chladničke 3-4 hodinky.
- Nakrájajte na cca 1 cm kúsky, obaľte v čokoláde a opäť nechajte stuhnúť. Pred podávaním ozdobte šľahačkou.