Gaštanové jazýčky

Gaštanové jazýčky | sweetlifeofmimi.sk

Gaštanové jazýčky sú skutočne jednoduchý nepečený dezert, ktorý zvládne naozaj každý! Jemná chuť gaštanov s orechmi, chrumkavá čokoláda a šľahačka vás dostanú.

15 min

Ja som použila upečené gaštany, pretože som chcela znížiť množstvo cukru, ale kľudne použite gaštanové pyré a cukor potom vynechajte (upravte množstvo). Z môjho množstva vyšlo cca 10 kúskov.

Suroviny

  
100 ggaštanov
20 gmasla
1 PLrumu
25 gmaslových keksíkov
20 gpráškového cukru
15 gmletých orechov
100 gčokolády
250 mlšľahačky
2 PLpráškového cukru

Postup

  1. Gaštany rozmixujte spolu s keksíkmi, cukrom, mletými orechmi, rumom a roztopeným maslom. Zmes vyformujte do splošteného valca, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v chladničke 3-4 hodinky.
  2. Nakrájajte na cca 1 cm kúsky, obaľte v čokoláde a opäť nechajte stuhnúť. Pred podávaním ozdobte šľahačkou.

Galéria